TRAFİKTEKİ CEZALAR CAYDIRICIMI?

“EN BÜYÜK CEZA İNSANIN HAYATI İLE ÖDEDİĞİ CEZADIR”

tvDEN’de gün içi haber programına konuk olan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, kanunun caydırıcı maddeler içeriyor olması memnun edici diyerek şöyle konuştu;

“En büyük ceza insanın hayatı ile ödedi cezadır, hiçbir maddi karşılık bunu ödeyemez. Meslek kuruluşu olarak birinci görevimiz trafik kazalarının önlenebilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmektir. Trafik kazalarını en aza indirmek 2 şekilde mümkündür, bu da eğitim ve denetimdir. eğitim kısmı sürücü kursları veya okullarda yapılıyor olabilir ama gördüğümüz kadarı ile yetersiz kalınıyor. Trafik kazaları müthiş şekilde önlenemez bir şekilde ülkemizde artarak devam etmektedir. örneğin Geçen Kurban Bayramı öncesinde Kırmızı Düdük kampanyası yapıldı, umutlandık.Kaza oranları düşer beklentimiz boşa çıktı. Aksine kazalar yüzde 95 oranında arttı.

“YOLLARIMIZ YÜKSEK STANDARTTA”

Özellikle otoban ve bölünmüş yollarımız yüksek standartlarda belki Avrupa ülkelerinden bile iyi şekilde araçlarımızı kulla izliyoruz. Geçmişte kaza oranlarında baktığımızda yol ve araç kusuru ön plandadır. Ama artık bu araçların ve yollarım kusur oranları neredeyse yüzde sıfıra kadar düştü. Kazaların önlenebilmesi için trafik cezalarının caydırıcı olması lazım.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star